Vocabulary Exercises For Elementary Students With Answers

Vocabulary Exercises For Elementary Students With Answers

Vocabulary is one of the most important aspects in learning English. Here’s the vocabulary exercises for elementary students or beginner.

Vocabulary Exercises For Elementary Students

Choose the correct answer from the direction a, b, c, or d!

1. Wendy went to a dentist because her … were in pain.
a. Stomach
b. Foot
c. Teeth
d. Hand

2. A part of body that is used to see something is … .
a. Eyes
b. Ears
c. Hands
d. Legs

3. Dina … the dancing competition. She is very happy.
a. Gets
b. Loses
c. Takes
d. Wins

4. A: Can you help me?
B: Yes, what can I help you?
A: Please … these books to my table in the office.
B: Yes, Sir.
a. Bring
b. Take
c. Read
d. Give

5. Bino’s bicycle is broken. He is very … now.
a. Happy
b. Excited
c. Sad
d. Scary

6. The test was very … for Indah. She got 100 for her score.
a. Difficult
b. Easy
c. Hard
d. Expensive

7. The students … in the school from Monday to Saturday.
a. Study
b. Play
c. Sleep
d. Work

8. Kinan did not take her breakfast. She is feeling … now.
a. Sad
b. Angry
c. Happy
d. Hungry

9. Dinda : Wow you have a new hat. It is so fit in your …
Nita : Yes, thank you. I like my new hat.
a. Feet
b. Head
c. Ear
d. Finger

10. The horse runs so … .
a. Slow
b. Cute
c. Fast
d. Small

Also read:  5 Challenges Every Beginner Writers Face

11. The color of the butterfly is very … .
a. Beautiful
b. Small
c. Big
d. Fast

12. Jimmy breaks Nio’s new phone. Nio feels very … .
a. Hungry
b. Angry
c. Noisy
d. Happy

13. My little brother is hungry, so I … a meal for him.
a. Save
b. Help
c. Make
d. Drink

14. Intan : I have two dresses, blue and pink. Which one is good for Via’s birthday?
Fina : Umm.. I think the pink one is good.
Intan : Okay, I will … the pink dress.
a. Break
b. Throw
c. Wash
d. Wear

15. The whiteboard is very … . The teacher asks me to clean it.
a. Clean
b. Dirty
c. High
d. Cheap

16. My family and I want to go to London from Indonesia by …
a. Plane
b. Bicycle
c. Motorcycle
d. Train

17. Alex did not … hard last night, so he did not pass the exam.
a. Work
b. Sleep
c. Play
d. Study

18. The students have flag ceremony on … .
a. Monday
b. Saturday
c. Thursday
d. Sunday

19. At the beach, we can see seagull, seashells, people with their children, water, and … .
a. Factory
b. Television
c. Sofa
d. Sand

20. A lion is … , but an elephant is bigger than a lion.
a. Small
b. Big
c. Short
d. Tall

21. Sugar is sweet, but honey is … than sugar.
a. Saltier
b. Spicier
c. Sweeter
d. Bitter

22. Danu is a … teacher. Every student loves him so much.
a. Kind
b. Scary
c. Arrogant
d. Stingy

Also read:  Zero, First, and Second Conditionals Exercises with Answers

23. A nurse is working in the … .
a. Train station
b. Cinema
c. School
d. Hospital

24. Shinta : Do you have a … ?
Shopkeeper : Yes, we do. The fruit section is right there.
a. Red book
b. Red apple
c. Red bag
d. Red plate

25. I think this soup is very … . You put too many salt.
a. Sweet
b. Sour
c. Salty
d. Bitter

26. The tea is not sweet. I need some … .
a. Salt
b. Sugar
c. Pepper
d. Jam

27. There are so many chillies in this meal. It is so … .
a. Salty
b. Sweet
c. Spicy
d. Sour

28. The red dress is the … among the others in this shop.
a. Most beautiful
b. More beautiful
c. Beautifuler
d. Beautifulest

29. An ant is … than a butterfly.
a. Big
b. Bigger
c. Small
d. Smaller

30. I think this meal is … than the other one. You put too much salt.
a. Saltier
b. Salter
c. Sweeter
d. Sweet

Answers

1. C
2. A
3. D
4. A
5. C
6. B
7. A
8. D
9. B
10. C
11. A
12. B
13. C
14. D
15. B
16. A
17. D
18. A
19. D
20. B
21. C
22. A
23. D
24. B
25. C
26. B
27. C
28. A
29. D
30. A

That was the vocabulary exercises for elementary students or beginner. So, did you get a perfect score on this test? If you didn’t, then don’t worry about it and keep learning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *